REMODELS

WE INVITE YOU TO VIEW OUR GALLERY BELOW SHOWCASING RESIDENTIAL REMODELS, BOTH LARGE AND SMALL.

Condominium Duplex, New York City

Project: Under-Staircase Custom Built-in Storage

BEFORE.  The condominium was newly constructed, finished in a contemporary style. The floating staircase offered the opportunity to utilize the generous space underneath and create a defined entrance alcove.

AFTER. The new custom built-in maximized the storage potential underneath the staircase while creating a defined entry and vestibule.

 

AFTER Photos:

The new built-in under the staircase welcomes the one upon entering the residence with a niche.  The new cabinet niche highlights a stone countertop, along with storage space above and below, and tall storage.  The niche recess is deep to accommodate the house wall phone/intercom and an accent spotlight.

The floating staircase is located opposite a newly finished contemporary kitchen. The concept was to create additional storage including:

- Walk-in Closet

- Slide-out Pantry Cubbies

- Broom Closet

- Upper and Lower Cabinet Storage

- Recessed Niche for Intercom/Telephone

Above:  The high-gloss finish of the new custom unit matches the kitchen's upper cabinetry finish. The result is a stunning piece that embraces the space while complementing the finishes of the open kitchen.

 

 

Condominium Duplex, New York, NY

Project: Custom Wall Unit for the Dining and Living Space

BEFORE.  The large structural columns created asymmetrical niches.  However, it offered an opportunity for built-ins to fill the spaces in between.

 

BEFORE Photo:

The Living and Dining space have large structural columns resulting in asymmetrical niches.  However, these recessed spaces offered an opportunity for custom built-ins that would incorporate storage, home office organizing, and an audio/video center.

AFTER. 

 

AFTER Photos and 3D Images:

The concept designs for the new custom built-ins developed in stages, comparing design alternates and finishes. The end result was a built-in composition incorporating both hidden storage for home office files and exposed shelving for dining items and display. The finish is a shop applied paint, BM 'Chantilly Lace', and the cabinet doors and drawers are accessorized with pull hardware from CB2.

Artist Residence, Forest Hills, NY

Project: The design intent focused on flexibility, ease of use of the space and creating an efficient artist work area.

BEFORE.  The kitchen was originallly concealed from the rest of the apartment . 

AFTER. The first step was to create an opening with a bar height counter surface. The entire partment was sensitively remodeled

to reflect the artist's specific needs and individual style.

Custom Built-in Units

Created to express each client's individual style.

Before Photo                                                                     After: Home office with built-in wall-to-wall cabinets and floating desk.
Vanity: Drawing                                                                     After: Custom Vanity with Vintage-style Mouldings and Painted Finish.
Custom Vanities 
Custom Bath Finishes
Custom Wall Units
Print Print | Sitemap
© Ivonne L. Ibarra Architect